Torsdag med Tanker

I år har vi endnu engang bedt forskellige medlemmer af valgmenigheden fortælle noget om det, de er optaget af. Vi mødes i stuerne på Langetoften 1 kl. 15-16.30 til oplæg og samtale. Kaffen og kage koster kr. 30,-.

Torsdag den 31. oktober m. Susan Bayodh

Susan Bayodh fortæller om at være flygtet på grund af sin tro og om at tilhøre den assyriske kristne kirke. Susans mand kom til Danmark i 1992, og Susan fulgte efter i 1998. Oprindeligt er de fra byen Mosul i Irak. De har begge forladt familie og venner for at kunne leve i et land, hvor de har lov at være kristne uden at risikere at blive forfulgt eller fængslet. De tilhører den assyriske kristne kirke, som har en lille menighed i København. Susan er et kendt ansigt på friskolen, hvor datteren Valentina gik ud for to år siden, Vannecia går i 9. klasse og Victor i børnehaven.

Torsdag den 21. november Olsen Ingeborg

Olsen fortæller om sit arbejde som forstander på Roskilde hjemmet, der ligger på vej til Roskilde før motorvejen. Roskilde hjemmet kan i dag huse 50 beboere, der af en eller anden grund har behov for et midlertidigt hjem. Det blev etableret i 1918 som et herberg under Landsforeningen Arbejdet Adler. Ingeborg vil fortælle om dagligdagen på hjemmet, og hvordan man bedst støtter dem, der søger indenfor.

Torsdag d 5. december Laura Lundager Jensen.

Laura Lundager Jensen taler adventen ind ud fra den islandske forfatter Gunnar Gunnarsens lille fortælling Advent. En fortælling om den aldrende hyrde Benedikt, der hvert år drager til fjelds for at hente de ”glemte” får hjem til jul. En opgave der kræver sin hyrde og sin hyrdehund og nødvendigheden af at nye hyrder forstår at slutte op, når tid er.